top of page

Feliz Kulpa

Güncelleme tarihi: 29 Oca 2023

Ege'nin incisi İzmir'imizin kraft birası. Feliz Kulpa. Adını, sonu mutlu biten hatalar ve rastlantılar anlamına gelen latince "felix culpa" ifadesinden almış.


Instagram'da IG: kraftizmir hesabındalar.


*Feliz Kulpa - Punta IPA

*Feliz Kulpa - Smyrn'Ale

*Feliz Kulpa - Asf'Ale'ya

*Feliz Kulpa - Urla Weiss

*Feliz Kulpa - Queen Smyrna

*Feliz Kulpa - Nappy


--


-Feliz Kulpa Punta IPA: Öncelikle "lazımdı böyle bir bira" diyerek başlamak istiyorum. IPA stili git gide keşfedilmeye ve keşfedildikçe de sevilmeye başlıyor ülkemizde. Hal böyle olunca üreticiler porföylerinde IPA stili ya da en kötü hoppy aromaları yüksek biralar bulunduruyorlar.

Punta IPA, Feliz Kulpa'nın en son çıkardığı bira. İlk kez "Birasal Gelişmeler -> 2022 Ocak" yazımda, Instagram'daki storyler üzerine duyurmuştum.

Sessizce çıktı ve ilk kez 26.02.2022'de Sanayi1A'da ve 27.02.2022'de de İzmir Rastİzmir mekanlarında fıçıdan tüketiciye sunuldu. Açıkçası ben baya beğendim bir acılık bağımlısı IPALover olarak. Tercih edeceğim bir IPA olacaktır açıkçası.

Bu arada Punta, Alsancak'ın eski adıymış.



-Feliz Kulpa Smyrn'Ale: Untappd'e Pale Ale stilinde eklenmiş ama bu birayı içtiğim zaman tatlımsı tatlar kokuda biraz rahatsız etti. Pale Ale'den ziyade sanki bir Blonde Ale gibi çünkü en ufak bir şerbetçiotu bitterliği alamadım. Yorumlarda yazarsanız sevinirim, belki tekrar dener kendimi düzeltirim.

-Feliz Kulpa Asf'Ale'ya: Feliz Kulpa'mızın yine bir başka farklı isimli :) birası. Bu biranın da Untappd'de Pale Ale olarak sınıflandırıldığını görüyorum. Koku ve tatta beni çok farklı yerlere itti bu bira. Baharat notları net hissediliyor, belki reyhan gibi bir tat. Damla sakızı gibi aromalar geldi ilginç bir şekilde.

-Feliz Kulpa Urla Weiss: İsminden de tahmin edebileceğimiz gibi bir buğday birasıdır. Biraz yüksek karbonizasyonlu. Muz tatları hafif olsa da ilginç bir tatlılık da hissediliyor.


-Feliz Kulpa Queen Smyrna: Feliz Kulpa'nın son çıkardığı bira. Anadolu'da yetişen Siyez buğdayı kullanarak yapılmış. Anatolian Wit diye sınıflandırılmış. Untappd'de de Witbier olarak geçmekte. Açıkçası hayran kaldım diyebilirim bu biraya. Hem kokuda hem tatta çok güzel, kompleks baharat notları geliyor. Tatmin edici. Reyhan ile fesleğen arasında kaldım. Böyle tam soslu, sosisli bir makarnanın yanında içilebilecek güzellikte bana kalırsa.

-Feliz Kulpa Nappy: Bu bira şehir efsanesi olsa yeridir. Var, ama yok. İzmir'de Nappo pizzaya özel Feliz Kulpa tarafından üretiliyor diye bliyorum. Bir gün canınız İzmir'de pizza isterse yoklayın derim.

Fotoğraf https://untappd.com/b/feliz-kulpa-nappy/3078127/photos linkinden alınmıştır.





1.178 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page