top of page

Torch Brewery (The Populist)

Güncelleme tarihi: 29 Oca 2023

Tarihi Bomontiada fabrikasının içerisinde bulunan The Populist, açıldığı ilk gündem bu yana kendi biralarını satan ülkenin sayılı brewpublarından. Aynı Bosphorus gibi burası da 2020 yılında kendi biralarının bir kısmını şişeledi.

Torch Brewery'nin aslında çok birası var. Her birayı her zaman üretmiyorlar. Bir ürettiklerini bazen belli bir süre üretmiyorlar. Bir çok birası şişeye girmiş değil ve markette satılmıyor. Bu sebeple ben Torch'un tattığım biralarını buraya koyacağım ve bu biraları aşağıdaki listede şişede, fıçıda şeklinde sınıflandıracağım. The Populist'e pek yolum düşmüyor. Fıçıdaki biraları genellikle Sanayi1A'da tatmışımdır.


*Torch - Ginger Rye Pale Ale (fıçıda)

*Torch - Altbier (şişede)

*Torch - Belgian Tripel (fıçıda)

*Torch - Imperial Stout (fıçıda)

*Torch - English IPA (fıçıda)

*Torch - Scottish Ale (fıçıda)

*Torch - Belgian IPA (fıçda)

*Torch - Pilsner (şişede)

*Torch - Red Ale (şişede)

*Torch - Kölsch (şişede)

*Torch - IPA (şişede)

*Torch - Vienna Lager (şişede)



Torch'un şişeye girmemiş, sadece fıçıdan bira severlerin sunumuna verilmiş bir bira. Ben bu birayı Sanayi 1A'da içtim. Baymayan ama çok hoş gelen bir zenfecil aroması ile birlikte, pale maltlardan gelen hoş bir tatlı aroma var.



*Torch - Altbier


Türü ilk defa içiyorum. Karamel, pekmezimsi tatlı tatlar. Kavrukluk hafif, bitterlik yok. İçimi keyifli, gazlılık kararında. Ağzı dolduruyor ve gövdesi fena değil. Aklım Trokya Mars ya da Gara Guzu Karlı Kayın'a gitti ister istemez. Onlardaki bitterlik yok.



*Torch - Belgian Tripel


Belçika biralarının bilinen türlerinden Tripel stilini biliyorsunuzdur. Ülkemizde Tripel Karmeliet hala satışta olan ithal bira örneği. Daha önce Chimay White (Tripel) ve Westmalle Tripel biraları vardı. Ülkeye geldiği zamanlar para birimimiz ve alım gücümüz bu kadar erimemişti ve bayıla bayıla da içerdim.

Torch sağolsun bu stili üretiyor. Şişeye girmemiş Torch biralarından. Kendi mekanı olan The Populist'de ürettiklerine denk gelirseniz kaçırmayın. Sanayi 1A'da ürettikleri zaman alıyor.

Buram buram çiçeksi notalar, belçika mayasının kendine has tınısı, karbonizasyon hissedilir ve alkol oranı da yüksek ama rahatsız edici değil

Bir yerlerde görürseniz denemekten kaçınmayın.


*Torch - Imperial Stout


Torch'un yine şişeye girmemiş ve sadece fıçıda bulunan birası. Çok sık üretmiyorlar. Ben Sanayi 1A'da denk geldiğimde tüketmiştim ve tek kelime ile efsane güzellikte bulmuştum. Alkol oranı %8.6, hissettiriyor ama rahatsız etmiyor. Güzel bir sıcaklık katıyor. Buram buram çikolata, kahve, vanilya. Ya Populist ya da Sanayi1A'da denk gelirseniz kaçırmayın derim.

Aşağıdaki fotoğrafı ben çekmedim. Şu linkten aldım. https://assets.untappd.com/photos/2022_06_11/682f7adae6b434677e7fd8797126b09a_640x640.jpg


*Torch - English IPA


Torch Brewery'nin yine şişe girmemiş, sadece fıçıda olan biralarından. Ben denk geldiğimde Sanayi1A'da içmiştim. İngiliz stili biralardaki bitter yoğun tadı yakalayamamıştım. Hoş bira ama bitter'i biraz daha arttırmaları lazım. Reçeti güncelliyorlar ara ara. Siz bulduğunuzda, canınız farklı IPA çekerse deneyin derim.


Fotoğraf, untappd'den alındı.



*Torch - Scottish Ale


Torch Brewery'nin şişeye girmemiş, fıçıdan verdiği biralardan biri. Türün özelliği olarak karamel tonları yukarıda, düşük alkollü, düşük bitterli, kolay lıkır lıkır içimli bir ale.


Fotoğraf, untappd'den alındı.



*Torch - Belgian IPA


Hem belçika stili, belçika mayalarından gelen bir bira düşünün hem de şerbetçiotu aroma ve bitterliğinin de hissedildiği bir bira düşünün. İkisi bir arada yani. İşte Belgian IPA stili bu. Torch Brewery'de bunu güzelce işlemiş. Şişede olmayan sadece fıçıda servis edilen biralarından.

Sürekli üretim değil, üretilen biralar sıklıkla değişiyor. Döngü gibi düşünün.




-Torch Pilsner:


-Torch Red Ale:



-Torch Kölsch: Meininger's International Craft Beer Award organizasyonunda 2021 yılında birincilik kazanan biradır kendisi.

Konuyu ele aldığım yazının linkini şöyle bırakıyorum.


Torch Kölsch'ün yeni etiketi: https://untappd.com/user/szanoanculum/checkin/972924034



-Torch IPA

Torch IPA'ın yeni etiketi: https://untappd.com/user/Wreckman/checkin/978273726




-Vienna Lager:



Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page