top of page

Trokya Bira

Güncelleme tarihi: 29 Oca 2023

  • Dakka - Pale Ale

  • Mars - Red Ale

  • Buğu - Belgian Wit

  • Astro - Double IPA


Aslında 2020 güzelliklerle başlamıştı.... Bir yandan Gara Guzu Meşeli heyecanı ve kaosu yaşanırken, bir yandan Edirne'den çok güzel bir haber gelmişti. Yeni bir kraft bira markası doğmuştu. İsmi Trokya. Trakya / Edirne'de.

Etiket tasarımlarıyla ve çıkardığı dört tür ile Türk biracılığında merak ve heyecan uyandırdı diyebilirim. Ben çıktığı ilk anda araştırıp bulmuştum. Blog'a da tadım ve duyuru yazısı girmiştim. İlginçtir ki bloğun en çok tıklanan yazılarından biri oldu.

İşte o yazı.


Bu arada Trokya'nın Edirne'de açtığı bir taproom var. Edirne'nin tam merkezinde, ulaşımı kolay, güzel dizayn edilmiş ve Edirne'ye de oldukça renk katan bir yer oldu. Kendi biraları her daim fıçıdan var ve ek olarak Türkiye'de üretilen diğer kraft biralara da musluklarında yer veriyorlar. Sanayi1A ile birlikte Türkiye'de bira deneyimleyebileceğiniz en güzel yer diyebilirim açıkçası. Ziyaret etmiştim ve burayı anlatan bir yazı yazmıştım. Zamanınız varsa sizi o yazıya da beklerim.


-Dakka (Pale Ale): Tropikal tatların hoş bir şekilde geldiği, acılığı da oldukça tatmin edici hoş bir Pale Ale. Fıçıdan bulabilirseniz, ki ara ara Sanayi1A'ya geliyor ya da Trokya Taproom'da hep var, mutlaka öyle de deneyin.


-Buğu (Belgian Wit): Hafif muz, hafif turunçgil, hafif de baharat ezgileri. Çok hoş, çok dengeli.


-Mars (Red Ale): İsmini aldığı gezegen gibi "kızıl." Bu birayı ilk çıktığında da beğenmiştim. Ancak şuan ki üretimler çok daha dengeli, çok daha iyileştirilmiş bir halde. Biraz yanık tat, biraz da karamel. Köpüğünün kremamsı olması ve gazlılığının dengeli olması içimi de kolaylaştırıyor. Kışın çok güzel gider.


-Kuzgun (Stout): Trokya'nın dördüncü birası. Oatmeal Stout stilinde. Bu birayı ilk içtiğim zaman gerçekten hiç beğenmemiştim, ancak sonraki deneyimlerimde daha yoğun ve daha gövdeli gibi gelmeye başladı. İlk içtiğimde rengi tam siyah değildi yulaftan ötürü ama sonraki deneyimlerimde renk de tatmin edici bir hal aldı. Anında reçete mi değişti eleştirilerden ötürü ne oldu bilmiyorum. Tanıttığım yazıda üst kapalı b' gömmüştüm ama sonraları pişman oldum :) Belki o yazıya güncelleme falan geçerim bilemedim. Kesin deneyin derim.


Black Label tipi viskilerle çok uyumlu oluyor.


-Astro (Double IPA): Ülkemizde Amerikan IPA stilinde IPA'lar artık oldukça var. Ama Double IPA tarzı bir stil ilk defa oldu ve bunu da Trokya gerçekleştirdi. Uzun zamandır içmiyorum kendisini, güzel bulmuştum ama bir kere daha içip öyle yorumlamak isterim.


Biranın lansmanı Sanayi1A'da gerçekleşti ve ilgi baya fazlaydı. Etiket yine şahane.


Trokya güzel bir marka. İyi ki varlar ve Türkiye kraft biracılığına renk katıyorlar.


Şerefe !

1.945 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page