top of page

Arrogant Consortia - Bourbon BA Arrogant Bastard

2019'da Berlin seyahatimde içtiğim biralardan biri. Berlin'deki Stone Brewing'in taproom'una gittiğimde içmiştim. Şimdi hatırlıyorum da ilginç bir tür evet. Ale mayası, alkol oranı sebebiyle Strong denmiş ve Amerikan şerbetçiotları kullanılmış. Bunlar yetmezmiş gibi Bourbon fıçısında bekletilmiş. Bu biraya verdiğim puana göre çok beğenmemiş olmalıyım. Biraz Efes Ekstra tipi biraların ale mayası ve koyu maltlarla yapılmış ekstradan da bourbon fıçısı görmesiyle noktalanmış bir bira. He bi de Amerikan şerbetçiotları var. Tam da Efes Extra değilmiş evet :) Ama demek istediğim bu bira buram buram alkol hissiyatını veriyor gibi görünüyor her ne kadar süslemiş olsalar da. Zaten ismini Bastard koymuşlar. Bence bu bira için doğru olmalı bu isimlendirme :)


Untappd'de birayı alkol oranına ve bourbon fıçısına vurgu yaparak güzel bir hikaye ile tanımlamışlar.

"Hiç de huzurlu olmayan bir uykudan uyandım. Boş durmayı pek hoş karşılamıyorum ve tarafsız olmaktan başka bir şey değilim. Hayatın zaman öldürmekle hiçbir ilgisi yok ve bu zifiri karanlık meşe mezarda (her ne kadar parlak vanilya ve kömür aromalarıyla dolu bir fıçı olsa da) tecrit edilmeye başladığımdan bu yana aylar geçmiş olduğu bilgisi pek hoş karşılanmıyor. Ama sonra bir karıncalanma geliyor, ardından canlandırıcı bir sıcaklık geliyor, bir şeylerin farklı olduğuna, bir şeylerin değiştiğine ve daha iyiye doğru olduğuna dair işaretler.

Kendimi daha güçlü ama bir şekilde daha çevik ve rafine hissediyorum. Kendimden daha da emin hissediyorum ve iyi ve doğru, dürüst ve doğru olana dair vizyonum, vasat ve en aşağı seviyelere yönelik olan her şeye karşı savaşımı daha da ilerletecek olan kaslı, müstehcen, akıcı Kibir kadar keskin. ortak payda. Yeniden doğdum ve bu süreçte canlı, ilham verici, daha önce deneyimlenmemiş bir karakterle kutsandım ve bu arada olduğum ve her zaman olduğum her şeyi korudum - cesur, kararlı, katıksız ve evet, Kibirli.

Bu yoğunluk, saygısızlık ve kaliteli işçiliğin bir içkisini içmeye layık mısınız? Pek muhtemel değil, ama "anlayanlar" için bu Kentucky burbon fıçısında geçirdiğim zamanın boşa gitmediğini biliyorum. Şerefe sana, aydınlanmış içici. Bir daha düşününce, şerefe bana!"


---


Tür: American Strong Ale

Menşei: Amerika Birleşik Devletleri

Alkol Oranı: %8.1

IBU: 100 (Untappd'in yalancısıyım)

Yer: Stone Brewing Taproom, Berlin, Almanya

Tadım Tarihi: 08 Aralık 2019 ( 08.12.2019 )



Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page