top of page

Weihenstephaner - Vitus

Almanya'nın en köklü bira üreticilerinden Weihenstephaner'ın Weizenbock stili buğday birasıdır. Biliyorsunuz normalde Almanya'nın en geleneksel ve standart buğday birası HefeWeizen olarak isimlendirilir. Bu arkadaş biraz daha hormonlu bir buğday birasıdır.

Genel olarak muz aromaları biraz daha hissedilmesinin yanında, daha gövdeli hafif de tatlı tatların önde olduğu, damağı dolgun bira severler için buğday birası tarafında tercih edilebilecek bir biradır.



Untappd'de bu bira şöyle tanımlanmış;

Açık renkli, baharatlı tek katlı “Vitus”umuz ince maya ve kremsi bir köpükle doyurulur. Ekstra uzun saklama süresine dayalı yuvarlak karakterli bir uzmanlıktır. Kuru kayısının meyvemsi kokusu, narenciye, karanfil ve muz aromalarına katılıyor. Ağızda efervesan bir his uyandıran dolgun ve ışıltılı. Böylece Vitus'un tadı tipik bir Bock birası gibi değil, daha çok asil, meyveli bir buğday birasına benziyor. Kırmızı etle, sert peynirle mükemmel uyum sağladığı gibi tatlılara da yön verebilir. Weihenstephan tepesindeki asırlık bira üretim geleneğimize göre demlendi.


---


Tür: Weizenbock

Menşei: Almanya

Alkol Oranı: %7.7

IBU: 17

Yer: Bakırköy, İstanbul, Türkiye

Tadım Tarihi: 07 Kasım 2019 ( 07.11.2019 )




72 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page