top of page

3 Kafadar Mosaic IPA


3 Kafadar Mosaic IPA
3 Kafadar Mosaic IPA

Kalbimde yeri bir başka olan ve her içtiğimde keyif aldığım bir kraft birayı konuk ediyorum bu sefer. Aslında "Yerli Kraft Bira Listesi" ana başlığı altında 3 Kafadar alt başlığındabu bira yer alıyor. Ama hiç düzgün yazı yazmamışım şimdiye kadar. Zevkle içmekten fırsat olmamış diyelim

--

Biranın hikayesi 2020 Ocak ayına dayanıyor. Pandemi henüz başlamamış, Beşiktaş'daki United Pub'da ilk kez servis edilmişti. Tabi o zaman şişede yok, sadece United Pub'da fıçıdan var. Yağmurlu ve BJK maçının olduğu bir haftasonu gözümü karartıp çarşıya gitmiştim bu birayı içebilmek için. O ilk üretimi bile hem bardakta hem de burun/damakta harikalar yaratmıştı. "Ben daha gelirim UnitedPub'a bu bira için." demiştim ama sonra pandemi oldu ve oradan içmek kısmet olmadı.

3 Kafadar Mosaic IPA'nın United Pub'da fıçıdan ilk içilen an, sene 2020
3 kafadar mosaic ipa

--

2020 yazı başında 3 Kafadar, bu birayı şişeye aldı. Şişeden içtiğim ilk anı hatırlıyorum da, açık havada bile şişeyi ilk açtığımda burnuma narenciye ve çam kokuları gelmişti. Bitterliği ve aromasıyla harikaydı benim için.


3 Kafadar Mosaic IPA İlk Etiket
3 Kafadar Mosaic IPA İlk Etiket

--

Alım gücümün koli koli almaya yettiği zamanlar, Etiler'deki bir tekelden koli koli aldım ve afiyetle tükettim. Ancak son bir yıldır buna engel politikalar sebebiyle benim için "kutlama birası" halini aldı

3 Kafadar Mosaic IPA İlk Etiket
3 Kafadar Mosaic IPA İlk Etiket

--

Sanayi1A'nın açılması ve birayı fıçı tazeliğiyle tekrar içtiğim anda da benim için Sanayi1A'ya gitme bahanelerinden biri oldu. Bu arada şişe ile fıçı arasında hissedilir bir aroma/bitter farkı var, fıçıdan IPA biralar her zaman daha güzel olur.

--

Geçmişiyle çok haşır neşirim yani bu biranın. Görüyorum ki içen herkes de beğeniyor ve haklılar. Harika bir reçeteye sahip. Bitterliğinden aromasına, gazlılığına kadar özellikle fıçıdan içersem resmen zevk alıyorum bu birada.


3 Kafadar Mosaic IPA
3 Kafadar Mosaic IPA

--

Üreticilerin ustalığı da burada konuşuyor tabi, 3Kafadar ailesinden Hakan - Tarık ve Harun'un ellerine sağlık.

--

Zaman içinde bira etiket değiştirdi ve şuanki halini aldı, ilk etiketi post'u kaydırarak görebilirsiniz.

--

Umarım sonsuza kadar Mosaic IPA'yı üretmeye devam ederler ve afiyetle içeriz. Bana göre Türkiye'nin en iyi yerli üretim IPA biralarından ilk ikidedir.

--

Macro Center ve Metro'dan bulabilirsiniz. Dahası için tekelinizi darlayınız. ---

Şerefe

236 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

3Kafadar

bottom of page