top of page

Brouweij Bosteels - Tripel Karmeliet

Çok çok ekstra değil, 2016 - 2018 yılları arası bir tık standart üstü pubda oturmuş ya da bira içme zevki standartın biraz üstüne çıkmış herhangi biri bu birayı ya içmiş ya da en kötü duymuştur. Tam bir klasik Belçika stili Tripel bira.

Ferah çiçeksi notalar ağırlıklı, hafiften meyvemsi notalar, yerinde karbonizasyon ve tatmin edici bir alkol oranı. Çok keyifli bir biraydı.

2024 yılı itibariyle hala ülkede olup olmadığını bilmiyorum. Bire ara fotoğraftaki gibi Beşiktaş'daki Craft Beer Lab fıçıdan sunuyordu - şişesi de var tabi- Fiyatlar aşırı ötesi olduğu ve yerli biralar şuan için tatmin ettiği için hiç bakmıyorum var mı yok mu. İlgilenmiyorum ithal biralarla.



Untappd'de şöyle açıklamışlar

"Tripel Karmeliet hala Dendermonde'daki eski Karmelit manastırından gelen 1679'dan kalma otantik bira tarifiyle üretiliyor. 300 yıldan fazla bir süre önce yazılan bu tarif, üç tür tahılın kullanımını anlatıyor: buğday, yulaf ve arpa.

Dolayısıyla Tripel karmeliet adı hem kökenine hem de şişedeki referansına atıfta bulunur. 90'lı yıllarda bira fabrikamızda gerçekleştirilen çok tahıllı tripellerin birçok deneme birasından, 3 çeşit tahılın özel tarihi kombinasyonunun hala ideal karışım olmaya devam ettiği görülüyor."


Tür: Belgian Tripel

Menşei: Belçika

Alkol Oranı: %8.4

IBU: 16

Yer: Craft Beer Lab, İstanbul, Türkiye

Tadım Tarihi: Ekim 2019




2 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page