top of page

1 Marka, 1 Tür, 2 Bira -> Pablo Bira | Bodrum IPA ve Amerikan IPA

Güncelleme tarihi: 5 Tem 2021

IPA, Bodrum IPA Amerikan IPA kraft bira Pablo
Pablo Bira - Bodrum IPA ve Amerikan IPA

Bu sene Mayıs başında bloğa eklediğim '1 Marka, 1 Tür, 2 Bira -> Gara Guzu | 4C IPA ve Summer IPA' başlıklı yazıyı, Covid-19 pandemisinde sıkça tükettiğim IPA stili iki biradan esinlenmiştim. Bira dünyası o kadar geniş ki, bir türün farklı halleri yaratılabiliyor ve bu zenginlik de bloğa konu olmuştu. (İlhamımı içerken aldığım doğrudur.)


Pandemi sürecinde (bu arada salgın bitmiş değil, neyse) az da olsa ara ara Pablo Amerikan IPA tükettim. Ancak Pablo'nun 'Bodrum IPA' etiketli bir birası olduğunu bilmiyordum. Yıllar önce sadece 'IPA' yazan bir etikette bira tatmıştım evet ama bu etiketi kaçırmışım.


Untappd geçmişime baktığımda, eski etiketli halini içtiğimi fark ettim. Yani yıllar önce içtiğim biranın etiket değiştirmiş haliymiş. İnsanlar 'Pablo IPA' başlığına 'Bodrum IPA' etiketli check-inler yapmış meğerse. Nereden bileyim :)


Pablo Bira, IPA, La puerta
(Canım La Puerta) Pablo IPA, Bodrum etiketi olmayan zamanlardan.

Amerikan IPA'yı zaten taze taze pandemi sürecinden biliyorum ama yıllar önce içtiğim 'IPA' etiketli birayı unutmuştum. Hem bloğa yeni yazı yazıp, geçen yazının formatını devam ettirmek hem de 'Bodrum IPA' denemek istedim. Bahane işte bunlar hep.


1 Marka, 1 Tür, 2 Bira -> Pablo Bira | Bodrum IPA ve Amerikan IPA

Bodrum IPA

Bardağa kehribar(ne itici bir kelime) renginde, köpüğü oldukça fazla ancak pek kalıcı olmayan bir görüntü veriyor. İçme sıcaklığına bağlı olarak karamel, tatlı tatlar, şerbetçiotu acısının biraz üzerine çıkıyor. Bu bana pek hoş gelmedi. Bitterness'ı biraz fazla olabilirdi, en azından kendi damak tadım açısından.


Bodrum IPA, Pablo Bira
Pablo Bira - Bodrum IPA

Amerikan IPA


Bardakta hafif puslu, sarı renkte ve kararından bir köpük ile karşılıyor. Tadarken hafif narenciye tat - koku gelirken, özellikle tatta bitterness'ı hissedebiliyorsunuz. Ancak şerbetçiotu acısının beni doyurmadığını söyleyebilirim. O acılık bir tık daha arttırılsa çok hoş olabilir bana kalırsa.


Amerikan IPA kraft bira pablo bira bodrum
Pablo Bira - Amerikan IPA

Bira türleri konusunda belli bir birikim oluşturabilmek için farklı türleri, aynı türü yapan farklı markaları ve hatta aynı türü yapan aynı markanın farklı etiketli biralarını dahi tatmak gerektiğine inanıyorum.



Pablo Bodrum IPA - Pablo Amerikan IPA kraft bira butik bira
Pablolarımızzz


Şarapta da aynı durum vardır mesela. Güya şarap sever bir milletiz ama hangi şaraptan hangi tadı alacağını bilen kişi sayısı bu ülkede % kaçtır acaba ? Çünkü marketlerin şarap reyonlarında 40 saat dikilen bireyler görüyorum sürekli :)


Şerefe.

422 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page