top of page

Anadolu Efes - Summer Brew

Bu blog'da genellikle kraft bira üreticilerine yer veriyorum, ancak bu bira bence reçetesiyle blog'da olmayı hak ediyor.


Anadolu Efes Summer Brew
Anadolu Efes Summer Brew

--

Bu bira Amerikan Pale Ale stilinde, yani citrus aromalarının öne çıktığı ve ABD bira devriminde büyük rol sahibi olan amerikan şerbetçiotlarının dry-hop (kuru ekleme) yöntemi ile kullanıldığı bi' bira.

Citra şerbetçiotu kullanılmış. Yani bu, ferah ve lezzetli turunçgil aromalarının iyi bir şekilde hissedilmesi anlamını taşıyor.

--

Summer Brew'de de aynen bu şekilde daha bardağa koyarken hissedilen 'portakal notaları" hakim. Kokuda kendini belli eden bu aromalar, damakta da gayet güzel ve hissedilir durumda.

Bardaktaki görüntüsü açık sarı ve bulanık, ağız sulandırıcı ve kalıcı beyaz köpük ile bizi karşılıyor.


Anadolu Efes Summer Brew
Anadolu Efes Summer Brew

--

Şerbetçiotunun keskin aromalarını, melanoidin maltı dengelemiş. Ancak ısındıkça bira biraz daha tatlılaşıyor, çünkü bu maltın aromaları devreye giriyor.


Anadolu Efes Summer Brew
Anadolu Efes Summer Brew

--

Amerikan Pale Ale stilinde ben ufak da olsa bitter tonlar beklerdim ama bu reçetede tercih edilmemiş. "Kolay içimli" ibaresinin öne çıktığı bir üretimde zaten beklemiyordum ama bence olabilirdi.

--

Açıkçası endüstriyel üretim için beğendim. Kraft üreticilerde çok daha iyileri var ama Efes gibi büyük bir operasyonu göz önüne aldığımızda, yazın kolay bulunabilir olması(umarım) ve fiyat/performans gibi sebeplerle ben tercih ederim. Soran arkadaşlarıma da önereceğim ama keşke kraft üreticileri önerebilsem, buna engel olan şey maalesef ulaşılabilirlik ve fiyatlar oluyor.


Anadolu Efes Summer Brew
Anadolu Efes Summer Brew

--

Son 3-4 yıldır üretilen Blonde Ale stilindeki Summer Blue'nun upgrade edilmiş hali desem, hedeflenen tüketici açısından doğru bir anlatım olacaktır.

--

Şişe klasik uzun Efes şişesi ama kutuda da var. Ben bulursam aromalarını daha iyi koruduğunu düşünerek kutu tercih ederim.

--

Şerefe.

514 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page