top of page

Birra Moretti - Birra Moretti L'Autentica

İtalya'da bir macro brewery var. Birra Moretti. Şişe tasarımları ve etiket tasarımlarıyla göze hitap eden, İtalyan estetiğine sahip bir bira markası.

Yakın bir akrabam, benim bira sevdamı bildiği için İtalya seyahatinde Birra Moretti'nin lager stilinde birasını getirmişti. Tabi onlar bira stilleri konusunda pek fikir sahibi değiller, öyle olsaydı oralardan Grape Ale falan getirirlerdi :)


Neyse, pale lager stilinde, pilsner'e yakın bir stilde bu bira. Light, biraz karabiber aldığımı hatırlıyorum. Çok sevmemiştim diye kaldı aklımda ki zaten Untappd puanımı görünce emin oldum. Yine de Birra Moretti'nin diğer stillerini gördüğümde denemek isterim.



Untappd'de şöyle tanımlamışlar:

"Birra Moretti geleneksel yöntemlerle yapılmış kaliteli bir biradır. Bu, 1859'dan bu yana neredeyse hiç değişmeden kalan bir üretim sürecinin sonucudur.

Birra Moretti'yi yapmak için en iyi hammaddelerin yanı sıra, ona eşsiz bir tat ve koku veren, mükemmel dengeli acı tadını artıran yüksek kaliteli şerbetçiotu özel bir karışımı kullanılır.

Alttan fermente edilmiş, altın renginde bir biradır. Bu renklenme, bira yapımında kullanılan malt türünün bir sonucudur.

Alkol içeriği hacimce %4,6 alkoldür. Sert bir bira değildir ve bu nedenle öğle yemeğinde, akşam yemeğinde veya arkadaşlarla akşam dışarıda içmek için mükemmeldir."


Tür: Pale Lager

Menşei: İtalya

Alkol Oranı: %4.6

IBU: 12

Yer: Bakırköy, İstanbul, Türkiye

Tadım Tarihi: 07 Kasım 2019 ( 07.11.2019 )




7 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page