top of page

BrewDog - Dead Pony Club

Efsanevi İskoçlu bira markası Brewdog'un kendine münhasır birası Dead Pony Club. İsmi ile de ayrı bir noktada. İsmini şüphesiz efsanevi film "Dead Poets Society" dan aldı.

Session IPA olarak geçen bu bira, bitter yoğunluğunun önde olduğu arkadan ince ince çiçek, bal reçine, tropikal aromaların geldiği ve şaşırtıcı bir şekilde alkol oranının fazla düşük olduğu bir bira.

Benim tat profili olarak sevdiğim, ancak alkol oranının düşük olması sebebiyle "hamallık da bu kadar da değil" diyerek ancak yurt dışına gittiğimde fıçısını bulursam içeceğim bir bira.



Untapp'de şöyle açıklamışlar;

"Şerbetçiotu ağırlıklı batı kıyısındaki harikalar diyarından geçerek Pasifik Sahil Otoyolundan aşağı doğru ateş etmeye hazır olun.

Bu bira doğranmış, akort edilmiş ve yuvarlanmaya hazır.

Parlak ve canlandırıcı Dead Pony*, yoğun narenciye aromaları sunmak için inanılmaz miktarda batı kıyısı şerbetçiotundan üretilmiştir. Dalış yapın ve kavrulmuş malt bazı, çok geçmeden yerini, damağınızın her yerinde tropikal meyveleri, çiçek vuruşlarını ve baharatlı alt tonları yıkayan devasa bir kutu taze şerbetçiotu vuruşuna bırakıyor.

Bu, at oranlarında topların olduğu bir seans birasıdır. Rahat ama ileriye dönük. California butik bira neslinin hayalini kuruyor.

*Bu biranın yapımında hiçbir midilliye zarar verilmemiştir.

Maltlar: Cara, Kristal, Ekstra Soluk

Şerbetçiotu: Simcoe, Citra ve Mozaik


Tür: India Pale Ale - Session (IPA)

Menşei: İskoçya

Alkol Oranı: %3.8

IBU: 35

Yer: Yıldız Parkı, İstanbul, Türkiye

Tadım Tarihi: 07 Kasım 2019 ( 07.11.2019 )




1 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page