top of page

Torch Brewery Kölsch Altın Madalya Kazandı

Meininger's International Craft Beer Award, Almanya'da uluslararası çapta bira ödülleri açıklayan bir oluşum ve her sene olduğu gibi bu sene de yarışmaya katılan biralar arasından ödülleri açıklıyorlar. Açıklıyorlar diyorum çünkü tek seferde tüm stillerin yarıştığı ve ödüllerin topluca açıklandığı formatı bu sene terk ederek farklı bir deneyime geçmeye karar vermişler.

Yeni formata göre, her stilin özelliği tek tek ele alınarak diğer biralarla karşılaştırma yapılmadan, her birayı kendi içerisinde değerlendiren 100 üzerinden bir puanlama sistemi oluşturduklarını açıkladılar. Bu sayede sadece madalya odaklı değil, her bira için geri bildirimde bulundukları verimli bir sistem geliştirmişler.

Ayrıca, biraları tek bir günde değerlendirmek yerine stilleri ayırarak ve ödül sistemini aylara bölerek takvim oluşturmuşlar. Bu sayede hem biraları tadan jürinin değerlendirmeleri daha sağlıklı bir şekilde yaptıklarını hem de bazı bira stillerinin mevsiminde, taze iken, daha iyi değerlendirildiği kanısına varmışlar.

Stillere göre aylık açıklanan ödüller sayesinde ek olarak yarışmaya katılan kraft bira üreticilerinin ödül motivasyonu, müşterileriyle iletişiminin sürekli kılınması gibi ek amaçları olduğunu da belirtmekteler.


Bu ödüller 21 Ocak 2021 tarihinden bu yana açıklanıyor. Hazırladıkları takvim şu şekilde;

-Mesela 23 Eylül 2021 tarihinde ödülleri açıklanacak stillerin "oktoberfest" sürecine denk gelmesi oldukça hoş olmuş.-

Meininger's International Craft Beer Award'a kısa bir bakış ve 2021 yılındaki formatına göz attıktan sonra Türkiye'deki kraft bira severleri mutlu edecek harika bir gelişme yaşandı.


Öncelikle bu haberden blog'da bahsetmekten bira sever olarak gurur duyuyorum.


Yapıkredi Bomontiada'da The Populist mekanını görmüş, en azından da duymuşsunuzdur. Bu mekan kurulduğu ilk andan itibaren kendi biralarını üretip fıçıdan servis etmekte. Torch Brewery markası altında üretilen bu biralar geçtiğimiz sene itibariyle şişelenip satışa da çıkmıştı.


İşteTorch Brewery'nin Kölsch stilindeki birası Meininger's International Craft Beer Award'da altın madalya kazandı.

Torch Brewery'nin emekçi bira ustaları bu haberi geçtiğimiz ay kendi Instagram hesaplarında da duyurmuştu.

Şüphesiz genç ve emekçi bira ustaları için harika bir dönüm noktası ve Türkiye kraft biracılığı için mükemmel bir olay.


The Populist ve Torch Brewery ekibini gönülden kutluyorum. Pandemi sebebiyle pek uğramayamadığım The Populist'de öncesinde Kölsch, sonrasında da leziz burgerleriyle birlikte fıçıdan IPA içmek için sabırsızlanıyorum.


Şerefe.


Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page