top of page

3 Kafadar - Pentagram

Iron Maiden, Megadeth, Motorhead, AC/DC vs.

Dünyaca ünlü rock/metal gruplarının kendi isimleriyle bira çıkarttıklarını biliyor muydunuz ?

2016-2017 gibi bir dönemde ülkemize Iron Maiden'in Trooper Ale birası da gelmişti. Bu, dünyada olan bir "hatıra trendi" aslında.

-

Ülkemizde de bu işi yapsa yapsa Pentagram yapardı ve 3kafadar ile yaptı. Fabrikadan Pentagram paylaşımlarını görünce zaten buna yönelik bir şey geleceğini anlamıştık. Tür konusunda da siyah renkli bir şeyler geleceğini duyum almıştım ama detayına erişememiştim. Bu işi, ülkede yerli örneği olmayan bir tür ile Schwarzbier türüyle yaptılar. Fikir onlardan mı geldi, yoksa isteklerine göre 3kafadar türe mi karar verdi bilemiyorum ama on numara iş olmuş.


Üzgün not: Maalesef bu bira keyfe keder bir karar ile etikete takılmış ve bir daha bu etiket ile üretilemeyecekmiş. Üretimin ilk anında bu etikete izin verip "ya bir buna nasıl izin verdik." mantığı ile yasaklamışlar ve bir daha üretilmeyecekmiş maalesef. Etiket değiştirip üretme gibi bir düşünceleri var mı bilmiyorum. Ama durumlar böyle.



Pentagram grubunun yerli kraft bira markası ile kendi birasını ürettirmesi, hem kendileri için harika bir anı, hem de kraft bira mantığının ülkeye daha çok yayılması açısından çok güzel bir şey. Umarım başka türler, ya da başka gruplarla başka üreticilerle başka biralar gelir. Niye olmasın..

-

Gelelim biramıza. Öncelikle #Schwarzbier bir #lager. Dolayısıyla tat profili konusunda şüphelerim vardı çünkü geçmişte Türkiye'ye gelen bir ithal markanın aynı stil birasını pek beğenmemiştim. Ama bu birayı usta #3kafadar brewmasterlarının yaptığını unutmuşum

Etiket #Pentagram'ı ortaya çıkarıyor, kim tasarladıysa güzel iş olmuş, eline sağlık.

Tam koleksiyonluk.

-

Simsiyah renge ve kalıcı kahverengi köpüğe sahip. Buzdolabından çıkmış soğuk haliyle bile kokuda ve özellikle tatta güçlü çikolata aromaları karşılarken, damakta kalan hoş bir şerbetçiotu bitterliği var. Bu hissedilir güçlü notalar beni çok mutlu etti ve oldukça sevdim. Sanayi1A'ya gelince bir de fıçıdan denemek isterim. @tanjucan666 kaçırmaz bunu

-

Bir tebrik İzmir'den RePublic'e gelsin. Dağıtımda birayı ilk kapanlardan. İzmir'de en önce içmek isteyen hemen herkesin bu pub'dan paylaşımlarını gördüm. Geldiğini görünce ben de hemen oraya gittim. Bir çok kraft birayı şişeden bulunduruyorlar. Bu sektöre verdikleri destek için kendilerini kutluyorum. Darısı fıçıdan servise artık :)

--

Şerefe

346 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

3Kafadar

bottom of page