top of page

Anadolu Efes - Reserve

Anadolu Efes, 2023 Mayıs ayı sonunda Efes Reserve ismiyle yeni birasını duyurdu. Artık bir çok ortalama üstü tekellerde ve marketlerde bulabilirsiniz.

--

Efes malt ve efes pilsende kullanılan uzun şişe tercih edilmiş, ancak kutu seçeneği de mevcut. Etiketin renk tonu, üstündeki yazılar bilgilendirmeler gayet hoş bir görüntü. Sadece keşke Özel Seri'deki gibi bir etiket türü kullansalarmış, kağıt etiketler kötü.

Anadolu Efes - Reserve
Anadolu Efes - Reserve

--

Biranın türü Amber Lager olarak geçiyor. Nedir peki bu? Öncelikle lager olması sebebiyle kolay içimli, kompleks tatlar yok ve maya esterleri devre dışı. Amber rengi malttan gelir ve kullanılan malta göre karamelimsi, belki fındık notaları sunabilir.

--

Bu bira da amber renkli, hafif karamel notaları ama parfüm gibi değil, kararında. Biraz fındık kavrukluğu ve şerbetçiotu içim sonrası kalabiliyor. Bana Efes Glutensiz'i andırdı hafif fındık tonları.

Gazlılık az ve bence bu bira türü için gayet uygun bu.

--

Bir yaz birası mıdır, öyle bakmam. Lıkır lıkır gider mi? Kişiye göre değişir. Bir arkadaşı pub'da beklerken kısa zaman için tercih edilebilir, "bi bira içiyim kalkayım" birası olabilir. İlk izlenim.

--

Ancak şunu da belirtmek isterim ki, bu bira Reserve ismini pek hak etmiyor. Aslında bir amber lager, evet güzel bir reçetesi var ancak buna rağmen yurt dışında gördüğümüz "Reserve" isminin hakkını ne kadar hak ediyor şüpheliyim. Biraz marketing çabası olmuş. Bu isme rağmen türü sebebiyle ne kadar tutunabilir göreceğiz.

Anadolu Efes - Reserve
Anadolu Efes - Reserve

--

Efes'in Amber Lager türünde bir birası daha önce yoktu. Diğer büyük rakibi Tuborg'un "Amber" ismiyle bi birası vardı. Match oldular bir türde de.

--

Bakalım ömrü nasıl olacak bu arkadaşımızın, deneyin yoru

4.516 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page